Zápis z únorové schůzky

1. Docházka od září 2015, navýšení školného
Kdo jste ještě neřekli, udělejte prosím co nejdříve a povězte nám, jak často bude vaše dítě chodit na Zdejcinu, rády bychom také věděly váš případný zájem o prodloužení doby provozu - do 16 hodin?, do 15.30 ? a zájem o páteční provoz. Od září 2015 bude také navýšeno školné, myslíme si, že částka nepřekročí 500 Kč/měsíc/plná docházka.

2. Pobyt v přírodě
Dle rozhovoru na toto téma s rodiči přítomnými na schůzce, domluvíme přespání pro děti v objektu, které je blízko Berouna (Koněprusy, Skryje) a odjeli bychom na místo autobusem, přespali a odpoledne se vrátili zpět, aby si děti mohly vyzkoušet, jestli zvládnou pobyt bez rodičů, podle toho pak objednáme budovu na pobyt v přírodě na dobu od po do čtvrtka, nejlépe v termínu pobytu školáků v přírodě. Proberte prosím s dětmi, zda chtějí na jeden den odjet s námi a kamarády mimo domov, přespat ve spacím pytli, zahrát si hry a rozdělat večer oheň … a uvidíte, kdo to bude chtít vyzkoušet, prosím vás o nahlášení zájemců, je jasné, že se podle nálady a nemocí budou jména různě škrtat a doplňovat, ale jen orientačně, abychom věděly.

3. Masoputstní průvod bude Zdejcinou procházet ve středu 4. března, po svačině vyjdeme za zvuku písní a hudebního doprovodu do ulic, navštívíme pár rodin, kde něco zapějeme a snad i něco dobrého dostaneme, zpět k Daně se vracíme na oběd a odpočinek. Rodiče jsou mezi námi vítáni, zejména v maskách, účastnit se mohou všichni, kdo na Zdejcinu chodí, i když ve středu mají volno. Masky pro děti volte takové, aby nemuseli nic nést v ruce, za chvilku je to omrzí a já pak nevím, co s těmi meči a přilbami mám dělat, tak se prosím pokuste s dětmi nějak domluvit. Možná by nebyl špatný kompromis bublifuk, no uvidíte.

4. Vši - kontrolujte prosím dětem průběžně hlavy, vyskytly se u nás opět vešky.

5. Zaplacení vstupenek do divadla - prosím, kdo se z dětí účastnil divadelního představení v Minoru v Praze, zaplaťte nám 100 Kč za vstupenku.

6. Jurta
Od Města Berouna máme pronajatý pozemek poblíž fotbalového hřiště na Zdejcině, vše už máme i ve smlouvě a tak můžeme oficiálně žádat o granty, sponzorské dary a příspěvky v jakékoliv výši. Pokud o někom víte, prosím oslovte vhodné dárce, pokud byste věděli a nechce se vám do této akce jít osobně, tak nám prosím tipy posílejte, či říkejte osobně. Na výši částky nezáleží, bereme vše. Pořizovací náklady vycházejí na 500000 Kč, máme zatím jednu pětinu.
V příloze najdete informace, jak má darovací smlouva vypadat - tu vám ale vystavíme my, no a jinak výše příspěvku je následující:
Fyzické osoby si mohou odečíst od základu daně v roce 2014 až 15%. Nejnižší hodnota, kterou si mohou odečíst od základu daně jsou 2% nebo 1 000,-.
U právnických osob je to minimálně 2 000,- a maximálně 10% ze základu daně.

7. Pomoc s úpravou pozemku pro jurtu
V souvislosti s pronajatým pozemkem jsme se ještě domluvili, že je potřeba ho zbavit křoví a náletů, tyto práce se dělají hlavně na jaře, je domluvený termín sobota 7. 3., čas ještě upřesníme.
Na pozemku se byla minulý týden podívat Dana s Filipem (tatínkem Toníka) a domluvili se, co je potřeba udělat, níže uvedené informace jsou hlavně pro vaše mužské, stačí, pokud jich přijde 5, ale bez dětí
- s sebou určitě pevné pracovní rukavice, je tam hodně trnů
- kdo na možnost vzít motorovou pilu a křovinořez, dejte vědět, když tak se někde zapůjčí
- později by bylo dobré křoví rozdrtit má někdo možnost sehnat i drtič?
Dejte mi prosím vědět, kdo se této akce z řad mužů zúčastní - do středy 4.3.

Zápis je pěkně dlouhý a tak doufám, že jste dočetli až na konec. Připomínám ještě, že tento týden je Dana na horách. V úterý je na Zdejcině ráno Eva Müllerová (od Amálky), já jsem s dětmi na cvičení v Dobřichovicích, jiný termín bohužel nebyl, ale děti viděly Evu dnes, mnoho jich ji zná, dětem jsem to říkala. Odpoledne bude Lucka. Angličtina s Janou bude až příští týden.